Energiecoach

stippen 2

 

Wat doet een Energiecoach?

De energiecoach loopt samen met jou door de woning, kijkt naar de toegepaste materialen en constructies, maar ook naar de details waarvan hij vermoedt dat er besparingsmogelijkheden zijn. Hij of zij luistert goed naar jouw wensen en mogelijkheden en geeft een toelichting op de haalbaarheid ervan. Ook inventariseert de energiecoach wat er aan opvallende energieverbruikende apparaten in huis zijn en vraagt hij of zij naar specifieke energieverbruiken, die met jouw gedrag te maken hebben.

Wat levert een bezoek van een energiecoach op?

Je krijgt inzicht in je energieverbruik én een eerste idee over hoe je je huis energiezuiniger kunt maken. Wil je dit meer verdiepen? Dan kan je samen met de energiecoach een 'Hoomdossier' aanmaken, waarin eerst de bestaande situatie en wensen worden ingebracht. Daarna wordt per maatregel de globale kosten en opbrengsten berekend.  

Ook wordt de beste volgorde van de uit te voeren maatregelen besproken, eventueel in combinatie met onderhoudswerk in de komende jaren. De kosten van een 'Hoomdossier' voor de inwoners van Weert worden door de Gemeente Weert gesubsidieerd. 

Kleine energiebesparingen

Ook geeft de energiecoach je tips om zelf aan de slag te gaan met kleine energiebesparingen. Zoals het aanbrengen van tochtstrips aanbrengen, het plaatsen van radiatorfolie en het isoleren van de warmwaterleidingen.

Voor wie zijn de energiecoaches er?

De energiecoaches zijn er voor huiseigenaren die een eerste stap willen zetten in het energiezuinig maken van hun koopwoning én voor huurders die willen weten hoe zij zelf energie kunnen besparen in hun huurwoning.  

Wie zijn de energiecoaches?

De energiecoaches van WeertEnergie hebben een opleiding gevolgd over de bouwkundige en installatietechnische aspecten van energiebesparing via Hoom / Energie Samen. Ze zijn niet verbonden aan een uitvoerend of toeleverend bedrijf. Hierdoor kunnen zij neutraal en onafhankelijk advies geven.

 

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker