Energieverkenners en -coaches

stippen 2

 

Wat doet een Energieverkenner?

De energieverkenner loopt samen met jou door de woning, kijkt naar de toegepaste materialen en constructies, maar ook naar de details waarvan hij vermoedt dat er besparingsmogelijkheden zijn. Hij luistert goed naar jouw wensen en mogelijkheden en geeft een toelichting op de haalbaarheid ervan. Ook inventariseert hij wat er aan opvallende energieverbruikende apparaten in huis zijn en vraagt hij naar specifieke energieverbruiken die met jouw gedrag te maken hebben.

Wat levert een bezoek van een energieverkenner op?

Je krijgt inzicht in je energieverbruik én een eerste idee over hoe je je huis energiezuiniger kunt maken. Aan het eind van het bezoek vult de energieverkenner samen met jou de vragenlijst in. Op basis hiervan ontvang je later een beknopt energieadvies per mail. In dit advies staat welk energielabel je huis nu heeft en wat je moet doen om je energielabel te verbeteren. Als tegenprestatie ontvang je een waardebon ter waarde van 25 euro te besteden aan materialen voor kleine energiebesparende maatregelen bij Gamma Weert. (Zo lang de voorraad strekt).

Kleine energiebesparingen

Ook geeft de energieverkenner je tips om zelf aan de slag te gaan met kleine energiebesparingen. Zoals het aanbrengen van tochtstrips aanbrengen, het plaatsen van radiatorfolie en het isoleren van de warmwaterleidingen.

Hoe kun je zelf verder?

Energiebesparen houdt niet op als de energieverkenner is vertrokken. Je kunt zelf met de aangereikte energiebesparingen aan de slag gaan. Maar je kunt ook een uitgebreid Persoonlijk Energieplan laten opstellen door een energiecoach. De energiecoach zet samen met jou een tijdlijn uit. Welke maatregelen moeten eerst gebeuren, welke kunnen later worden opgepakt. Het plan is toegesneden op jouw situatie, jouw wensen en jouw mogelijkheden. Aan het advies door een Energiecoach zijn kosten verbonden.

Voor wie zijn de energieverkenners er?

De energieverkenners zijn er voor iedereen die een beetje hulp kan gebruiken met het invullen van de vragenlijst. Voor huurders die willen weten hoe zij zelf energie kunnen besparen in hun huurwoning. En voor eigenaren van woningen die een eerste stap willen zetten in het energiezuinig maken van hun koopwoning.

Wie zijn de energieverkenners?

De energieverkenners van WeertEnergie hebben een opleiding gevolgd over de bouwkundige en installatietechnische aspecten van energiebesparing via de Natuur en Milieufederatie Limburg. Ze zijn niet verbonden aan een uitvoerend of toeleverend bedrijf. Hierdoor kunnen zij neutraal en onafhankelijk advies geven.

 

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

facebook donker twitter donker mail donker