"Mijn expertise op het gebied van warmtepompen en duurzame oplossingen om van het gas af te kunnen, deel ik graag met anderen.”

Leo traint de energieverkenners op installatie gebied. Ook kunnen ze voor advies bij hem terecht. Zo schakelde energieverkenner Hilde van Dael de hulp van Leo in. “In Tungelroy ging het om een nieuwbouw boerderij. Daar heb ik enkele warmtepomp oplossingen geadviseerd en andere tips gegeven. Het leuke is, dat de eigenaar met een van de oplossingen aan de slag is gegaan.”

Leo is begonnen als technisch tekenaar bij Homij Technische Installaties. Daar haalde hij vele diploma’s voor verwarmingstechniek, luchtbehandelingstechniek en de erkenningen voor water- en gasinstallaties. Daarna was hij 5 jaar projectleider. Vervolgens heeft Leo dertien jaar bij het Landbouwbelang boeren adviezen gegeven over verwarmen en ventileren van stallen. Hierna werkte hij tien jaar bij Nefit als installatieadviseur en nog eens dertien jaar als manager op de afdeling installatieadvies bij Vaillant Amsterdam.

Leo vindt het belangrijk dat mensen zuinig omgaan met energie en voorbereid worden op het gebruik van andere energiebronnen. “Een stukje onwetendheid weghalen en mensen prikkelen.” Vanwege corona hebben de energiecoaches en -verkenners nog niet veel huisbezoeken kunnen doen. “Maar als het weer is toegestaan, komt daar snel verandering in”, lacht Leo Janssen.

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

facebook donker twitter donker mail donker