Jouw Bespaarplan

stippen 2

 

Jouw Bespaarplan is een soort stappenplan om energie te besparen, je wooncomfort te verhogen en uiteindelijk niet langer van aardgas afhankelijk te zijn.

Werkwijze

Na ontvangst van jouw aanvraag, word je gevraagd de Vragenlijst over jouw woning in te vullen via onze website. Deze lijst vormt de basis voor een gesprek met de energiecoach. Samen breng je de bestaande situatie van jouw huis en jouw wensen en mogelijkheden in kaart. De energiecoach bespreekt ook de haalbaarheid van bepaalde maatregelen in jouw situatie. Zo ontstaat er een persoonlijk plan waarbij de globale kosten en energiebesparingen van de maatregelen worden bepaald en de logische stappen worden benoemd.

De energiecoach kan ook een energieadviseur inschakelen om je te helpen met specialistische studies, zoals de keuze van een bepaald type warmtepomp, energiezuinige warmwaterbereiding, ventilatiesystemen of de mogelijkheden van zonnepanelen. Ook kan hij/zij je ondersteunen bij het beoordelen van offertes en het aanvragen van subsidies.

Kosten

De kosten voor het maken van Jouw Bespaarplan wordt voor de inwoners van Weert door de gemeente Weert gesubsidieerd. Ook voor de overige diensten zijn er subsidiemogelijkheden. De medewerkers van Warm Wonen in Weert informeren je daar graag over.

Energiecoach

De energiecoaches van WeertEnergie hebben allen een basisopleiding met goed gevolg afgesloten via de landelijke organisatie Hoom & Energie Samen. Als onderdeel van hun certificering worden zij regelmatig bijgeschoold. Onder hen bevinden zich professionals met een bouwkundige of installatietechnische achtergrond, energieconsultants en masterstudenten op het gebied van onder andere energietransitie en duurzaam bouwen. Zij zijn niet verbonden aan een uitvoerend of toeleverend bedrijf. Daardoor kunnen zij een objectief en neutraal advies geven.

Daarnaast zijn verschillende specialisten als energieadviseur aan WeertEnergie verbonden.

 

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker