Subsidies en Leningen

stippen 2

 

Subsidies

Subsidie aanvragen is alleen mogelijk voor woningeigenaren, die zelf in de woning wonen.

Met een subsidie wordt isoleren en energie besparen nog aantrekkelijker. Kijk naar de mogelijkheden voor een bijdrage in de kosten van isoleren.

Welke subsidies zijn er: 

 

Daarnaast is er een gemeentelijke subsidie voor het afkoppelen van regenwater.

Leningen

Naast de leenmogelijkheden bij diverse commerciële banken zijn er speciale leningen op provinciaal en landelijk niveau voor het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen.

  • Op landelijk niveau is er voor energiebesparende maatregelen het Nationaal Warmtefonds. Deze geldt met name voor particuliere woningeigenaren en VvE's.
  • De Provincie Limburg kent de Stimuleringsregeling Duurzaam Thuis waarbij tot € 35.000 geleend kan worden tegen een lage rente voor woningaanpassingen op het gebied van energiebesparing, comfort en levensloopbestendigheid. De regeling is voor eigenaarbewoners, particuliere verhuurders en huurders van bestaande woningen in Limburg.
  • Voor het verstrekken van een lening wordt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) een krediettoets uitgevoerd. Daardoor kunnen persoonlijke omstandigheden aanleiding zijn dat iemand voor een lening uitgesloten wordt.

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker