Warmtescan

warmtescan2stippen 2

 

Waarom een warmtescan?

Met een warmtescan wordt op een eenvoudig manier zichtbaar waar de eventuele warmte- en/of koude lekken in je huis zijn. Ook verschillen in het isolerend vermogen van de constructie kan met een warmtescan worden opgespoord. De oorzaak en de maatregelen om dit te verbeteren zijn niet uit dergelijke ‘foto’s’ af te leiden. Voor de interpretatie is een speciale scholing nodig, die alle energieverkenners en energiecoaches van WeertEnergie hebben gevolgd.

Wat is een warmtescan?

Op een warmtescan zie je de oppervlaktestraling (infrarood) die met software wordt omgezet in temperatuurverschillen. Voor een goede weergave van temperatuurverschillen is het noodzakelijk dat het verschil tussen de binnen- en de buitentemperatuur groot is. Daarom worden de beste foto’s bij vriesweer in de late avond of vroege ochtend gemaakt, hetgeen ook verklaart waarom onze adviseurs deze warmtescans meestal alleen in de periode medio november – medio maart kunnen maken.

Tarieven

Het laten maken van een warmtescan kost geld. De tarieven zijn:

  • Voorkant woning € 30,- incl BTW
  • Alle buitenkanten € 100,- incl BTW
  • Binnen en buitenopnames € 100,- incl BTW

Database warmtescan

In 2017 en 2018 zijn een groot aantal warmtescans gemaakt in de wijken Keent, Moesel, Biest, Groenewoud, Leuken en de kerkdorpen Stramproy en Altweerterheide. Klik hier om te zien of jouw huis er ook bij staat. Vraag de gratis warmtescan op.

Youtube-filmpje warmtescan met Angela Bergs

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

facebook donker twitter donker mail donker