34 leerlingen basisschool Aan de Bron krijgen diploma Junior Energiecoach

34 leerlingen basisschool Aan de Bron krijgen diploma Junior Energiecoach

Leerlingen van groep 5 van Basisschool Aan de Bron zijn vanaf nu Junior Energiecoach. De afgelopen weken hebben zij in de klas en thuis op een speelse manier geleerd om energie te besparen.

Welke apparaten slurpen de meeste stroom? Hoeveel lampen branden er in huis en hoeveel energie kost dat? Deze vragen kunnen de leerlingen vanaf nu beantwoorden. Met Junior Energiecoach hebben zij én hun ouders geleerd dat energie besparen makkelijk én leuk is.

Al jong aan de slag Wethouder Duurzaamheid en Energie Lizbeth Steinbach: “Het enthousiasme van deze leerlingen is aanstekelijk. Ik vind het geweldig dat deze leerlingen zich al op jonge leeftijd inzetten voor ons klimaat. In Weert kijken we volop naar mogelijkheden om energie te besparen. Iedereen kan een steentje bijdragen. Daarom roep ik alle scholen en scoutinggroepen op om de volgende keer ook mee te doen met de Junior Energiecoach!”

Junior Energiecoach is een van de acties van de gemeente Weert om inwoners te helpen met het besparen van energie en het verduurzamen van onze gemeente. Daarmee zijn we samen op weg naar een energieneutraal en duurzaam Weert.

Leerlingen en juf aan het woord Benieuwd naar de ervaringen en tips van de leerlingen en de juf van basisschool Aan de Bron? Bekijk de video: https://youtu.be/wa9e21oPUu0

Als school of scoutinggroep meedoen aan Junior Energiecoach In oktober start een nieuwe ronde van Junior Energiecoach. Basisscholen en scoutinggroepen in de gemeente Weert kunnen meedoen. Informeer bij Maurice de Leeuw van gemeente Weert naar de mogelijkheden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kun je kijken op de website www.juniorenergiecoach.nl.

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker