Praatje over levensloopbestendig maken van je woning

Praatje over levensloopbestendig maken van je woning

Wil jij ook zo lang mogelijk in je vertrouwde omgeving en huis blijven wonen? Denk dan eens aan een bezoek van een woonadviseur van Mijn Huis Op Maat. Op donderdag 6 april vertellen Ernst Ziengs en Jan van Susante van Punt Welzijn over wat een woonadviseur voor je kan betekenen. Dat doen ze vanaf 19.30 uur in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in Weert. Klik hier om je aanmelden. 

Op tijd maatregelen nemen voorkomt valpartijen

Wist je dat 30% van de 65-plussers in Nederland ten minste één keer per jaar valt? Bijvoorbeeld door een oneffen tuinpad, te hoge drempels of opstap, een gladde ondergrond en het ontbreken van aanpassingen. Door vroegtijdig je huis te controleren op verbeterpunten en deze aan te pas-sen, verminder je het risico dat je (blijvend) letsel oploopt door een valpartij. Uit onderzoek naar het effect van preventieve woningaanpassingen blijkt dat het aantal valincidenten met 30 tot 40% kan verminderen wanneer de woning tijdig wordt aangepast. Als je preventief maatregelen neemt, levert dit je vele gezonde levensjaren op.

Gratis advies op maat

Voor een gratis advies op maat in de gemeente Weert kan je een woonadviseur van het project Mijn Huis op Maat langs laten komen. Deze adviseur loopt met je mee door de woning en geeft een persoonlijk advies met de verbeterpunten van de woning. Dit woonadvies bevat ook een indicatie van de kosten. Je kunt daarna zelf aan de slag gaan of er een professional bij halen.

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker