Warm Wonen Winkel voor één dag in het teken van circulariteit

Warm Wonen Winkel voor één dag in het teken van circulariteit

Op zaterdag 16 maart, tijdens de week van de circulaire economie, worden verschillende activiteiten georganiseerd in de Warm Wonen Winkel, aan de Meikoel 3 in Weert. Tussen 10.00 en 15.00 uur kan je deelnemen aan activiteiten die je bewust maken van circulariteit. Hoe verminder je jouw hoeveelheid afval? Hoe zorg je dat spullen een tweede leven krijgen? En hoe winkel je bewuster?

In de ochtend kunnen bezoekers een ‘heksenmuts’ maken. Dat is een insectenhotel voor oorwormen en lieveheersbeestjes. Manuel Gaertner van de gemeente Weert vertelt tijdens een informatieve sessie over de snelst groeiende afvalstroom van Europa, elektronisch afval. Ook kunnen bezoekers gedurende de dag in gesprek met Weerter organisaties over circulaire activiteiten waaraan ze zelf kunnen bijdragen.

Samen voor een duurzamer Weert

Wethouder Martijn van den Heuvel is verantwoordelijk voor circulaire economie: “De Warm Wonen Winkel wordt vóór een dag omgetoverd tot een kenniscentrum over circulariteit. Bezoekers komen hier meer te weten over hoe ze kunnen bijdragen aan een circulaire economie. Daarnaast zijn er al hartstikke veel mooie circulaire initiatieven in onze gemeente, die we graag een plekje geven tijdens deze dag. Ik ben blij dat we op een laagdrempelige manier kunnen laten zien dat iedereen een positieve impact kan maken op het milieu en de toekomst van onze gemeente.”

Programmaoverzicht

  • 12.00 - 12.30 uur: praatje Sponsorwinkel - geef kleding en speelgoed een 2e kans.
  • 11.00 - 12.00 uur: workshop ‘heksenmuts maken’: lok lieveheersbeestjes en oorwormen naar je tuin. Deelnemers van alle leeftijden krijgen de kans om op een speelse manier meer te leren over natuurlijke plaagdierbeheersing. Tijdens de workshop maken deelnemers een ‘heksenmuts’. Een ‘heksenmuts’ is een insectenhotel voor oorwormen en lieveheersbeestjes. Oorwormen en lieveheersbeestjes eten o.a. bladluizen en helpen je om deze onder controle te krijgen.

  • 13.00 - 14.00 uur: lezing Eerste hulp bij elektronica: reduceer, repareer, recycle -  Manuel Gaertner, adviseur circulaire economie bij de gemeente Weert, vertelt meer over de snelst groeiende afvalstroom van Europese huishoudens: elektronisch afval. Hoe komt het dat dit de snelst groeiende afvalstroom is en wat kan jij daar zelf tegen doen? Lokale organisaties in het zonnetje Ontmoet gedurende de dag lokale organisaties die al actief bijdragen aan een circulaire economie. Denk aan de Sponsorwinkel, waar kleding en speelgoed een tweede leven krijgen. En Weerterlandhout, die van lokaal hout nieuwe houten voorwerpen maakt.
  • 14.30 - 15.00 uur: Weerterlandhout - gunt hout een 2e leven. 

Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie is een jaarlijks evenement dat zich richt op het stimuleren van bewustwording en actie rondom circulariteit en duurzaamheid. Gemeente Weert neemt via de themadag in de Warm Wonen Winkel actief deel aan dit initiatief en moedigt inwoners aan om samen bij te dragen aan een circulaire toekomst.

Praktische informatie

Op zaterdag 16 maart tussen 10.00 en 15.00 uur vinden de activiteiten plaats bij de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in Weert. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. Laat je inspireren door de mogelijkheden van een circulaire levensstijl. 

Poster hr nieuw v2

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker