Ontdek biodiversiteit in de wijk - wandeling Warm Wonen in Weert

Ontdek biodiversiteit in de wijk - wandeling Warm Wonen in Weert

Met de lente in aantocht kun je weer meewandelen met de stadsecoloog van Weert. Op donderdagavond 21 maart is de gratis wandeling met het thema ‘Stadsflora en -fauna’.

Tijdens de wandeling vertelt stadsecoloog Benjamin van Leeuwen over biodiversiteit in de stad én de nieuwe biodiversiteitskaarten op de website van Heerlijk Weert. Op de biodiversiteitskaart is gebiedskennis gebundeld met de soorten die er voorkomen. Hoe komt het landschap tot stand en welke gevolgen heeft dat voor de soorten die zich er thuis voelen. Wat biedt het per wijk voor kansen om bij de eigen woning te kunnen toepassen?

Wandelroute

De wandeling gaat vanuit de binnenstad naar de singel. Op verschillende plekken in de wijken wordt stilgestaan bij welke soorten er te vinden zijn. De stadsecoloog laat meerdere voorbeelden en projecten zien en vertelt over de uitdagingen.

Aanmelden

De wandeling start met een korte uitleg om 19.30 uur in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in de binnenstad van Weert. Inloop is vanaf 19.15 uur. Na de theorie volgt de wandeling van ongeveer een uur. In geval van slecht weer is de volledige avond binnen. Klik hier om je aan te melden.

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker