Ontdek biodiversiteit in Weert-Zuid

Ontdek biodiversiteit in Weert-Zuid - wandeling

Op donderdagavond 11 april kun je gratis meewandelen met de stadsecoloog van Weert. Tijdens de wandeling vertelt stadsecoloog Benjamin van Leeuwen over biodiversiteit in de stad én de nieuwe biodiversiteitskaarten op de website van Heerlijk Weert.

Op de biodiversiteitskaart is gebiedskennis gebundeld met de soorten die er voorkomen. Hoe komt het landschap tot stand? Welke gevolgen heeft dat voor de soorten die zich er thuis voelen? Wat voor kansen biedt het per wijk en hoe kun je die bij je eigen woning toepassen?

Wandelroute

De wandeling vertrekt vanuit de binnenstad naar de wijken Keent en Moesel. Op verschillende plekken wordt stilgestaan bij welke soorten er te vinden zijn. Samen zoeken de deelnemers naar de soorten op de biodiversiteitskaart. De stadsecoloog laat meerdere voorbeelden zien van dier- en plantensoorten die zich thuis voelen in de wijken en vertelt over welke uitdagingen er in deze wijken zijn.

Aanmelden

De wandeling start met een korte uitleg om 19.30 uur in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3, in de binnenstad van Weert. Inloop is vanaf 19.15 uur. Na een introductie volgt de wandeling van ongeveer een uur. In geval van slecht weer is de volledige avond binnen. Klik hier om je aan te melden. 

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker