Wandeling - ontdek biodiversiteit in de bermen

Wandeling - ontdek biodiversiteit in de bermen

Warm Wonen in Weert organiseert op 20 juni een gratis wandeling in en rond de bermen. Al wandelend kijken we naar de stad, haar inwoners en de flora en fauna. Daarbij komen de uitdagingen in de stad door het veranderende klimaat en de energietransitie aan bod.

Biodiversiteit in de stad is vaak maar beperkt tot soorten, die zich aangepast hebben aan de uitdagende omstandigheden. De bermen van de stad worden door soorten gebruikt als migratie-route, om voedsel uit te halen en om in te schuilen. De bermen hebben daarin een hele belangrijk rol: ze helpen ons stedelijk ecosysteem gezond te houden.

Tijdens de Warm Wonen Wandeling op donderdagavond 20 juni ga je onder leiding van de Weer-ter stadsecoloog Benjamin van Leeuwen op zoek naar de stadsflora en -fauna. Er zijn in de stad veel soorten te vinden, die hier terecht zijn gekomen door verspreiding vanuit tuinen of door handel. Ook zijn er soorten, die in de natuur van Weert voorkomen en in de bermen stand kunnen houden. Je maakt kennis met de verschillende soorten en waarom biodiversiteit in de bermen belangrijk is. Deelnemers worden uitgenodigd een bijdrage te leveren aan het onderzoeksproject ‘Heel Weert Observeert’.

De stadswandeling begint om 20.00 uur in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in Weert. Inloop vanaf 19.45 uur. Na de theorie volgt een wandeling van ongeveer drie kwartier. In geval van slecht weer is de volledige avond binnen. Klik hier om je aan te melden. 

De praatjes en stadssafari’s worden georganiseerd door Warm Wonen in Weert. Met als doel inwoners van Weert te helpen bij het verduurzamen van hun woning. In Warm Wonen in Weert werken samen WeertEnergie, gemeente Weert en Wonen Limburg.

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker