Weertenergie zoekt energieverkenners

stippen 2

 

Voor het project Warm Wonen in Weert zoekt de burgercoöperatie WeertEnergie inwoners (m/v) van Weert, die zich als vrijwilliger willen inzetten om anderen te helpen bij het vinden van oplossingen om hun woning energiezuinig te maken. Je werkt als energieverkenner en voert met inwoners gesprekken aan huis. Je krijgt een eendaagse opleiding vanuit de Natuur en Milieufederatie Limburg en hebt al verschillende ervaren collega’s.

Tot de werkzaamheden van een energieverkenner horen:

  • het opnemen van de energiekenmerken van de woning middels een checklist;
  • het bespreken van besparingsmogelijkheden voor huisbezitters, zowel wat betreft het nemen van maatregelen voor de woning als het geven van tips in huis;
  • het geven van adviezen in het energieloket op toerbeurt;
  • het overleggen met collega’s, professionele adviseurs (coaches) en medewerkers van het projectbureau.

Een energieverkenner werkt samen in een team van vrijwilligers en enkele professionele adviseurs. Hij/zij heeft bijzondere interesse in de energietransitie en heeft enige technische achtergrond (ervaring dan wel opleiding). Hij/zij is contact- en klantvriendelijk en is bereid om incidenteel ook eens op een avond of op een zaterdag het project te vertegen-woordigen. De verkenner moet gemakkelijk op bezoek kunnen gaan in de gemeente Weert.

Voor de werkzaamheden krijgt de energieverkenner naast de gratis opleiding (met erkend certificaat) een vrijwilligers- en km-vergoeding.

Project Warm Wonen in Weert

Het project Warm Wonen in Weert is een samenwerkingsproject tussen de gemeente Weert, de burgercoöperatie WeertEnergie en de woningbouwcorporatie Wonen Limburg. Het project voert al meer dan twee jaar werkzaamheden uit op het gebied van energiebesparing en gaat nu een nieuwe fase in, waarbij de coaches van Wonen Limburg en de energieverkenners van WeertEnergie samen binnen de gemeente optrekken.

Dit omdat het steeds belangrijker wordt dat huurders en particulieren in wijken en dorpen samen de handen ineenslaan om minder energie te gebruiken en zelf duurzame energie gaan opwekken. De verkenners helpen inwoners van Weert om hiermee een start te maken.

Interesse?

Stuur dan een mail met een korte motivatie en telefoonnummer naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker