Waarom ventileren in de winter?

In de winter wil iedereen er lekker warm bij zitten, de ramen gaan dicht en de verwarming gaat aan. Lekker warm, maar niet bepaald gezond. Zonder dat je het merkt produceer je allerlei afvalstoffen in je huis. De binnenlucht bevat na verloop van tijd veel vocht, koolstofmonoxide en andere schadelijke stoffen. Koken en roken zijn bekende voorbeelden, maar ook wassen, douchen, transpireren en zelfs ademen veroorzaken liters waterdamp per dag. Heb je huisdieren? Dan is het vochtgehalte vaak nóg hoger.

Een vervuilde en vochtige omgeving is ideaal voor schimmels en kan leiden tot gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen, allergieën en luchtwegklachten. Het is dus van belang om de vervuilde en vochtige binnenlucht te vervangen door verse buitenlucht, juist wanneer het niet vanzelfsprekend is om de ramen of roosters open te zetten. Door goed te ventileren haal je verse lucht binnen en voer je afvalstoffen en vocht af.

Kom naar het praatje over Ventileren en Energie besparen op donderdagavond 10 november 2022 om 19.30 uur. Deelname is gratis. Klik hier voor meer info en aanmelden.

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker