Energiecoaches Warm Wonen in Weert gecertificeerd

Energiecoaches Warm Wonen in Weert gecertificeerd

Op maandag 24 oktober ontvingen elf energiecoaches van Warm Wonen in Weert het certificaat voor het leertraject Energiecoach Basis. Zij zijn geslaagd als energiecoach. Binnenkort volgen er nog twee. De opleiding wordt gegeven door coöperatie Hoom. Hoom is een landelijke coöperatie die lokale energiecoöperaties en initiatieven ondersteunt bij energiebesparing in hun regio. Van én voor lokaal.

De energiecoaches zijn nu gecertificeerd en beschikken over ruime kennis om de inwoners van de gemeente Weert te kunnen adviseren over energiebesparen. Tijdens de opleiding kwamen aan bod: bouwtechnische aspecten en isolatiemaatregelen, installatietechnische maatregelen, subsidie en financiering, besparen door kleine maatregelen en gedragsverandering. De opleiding werd afgesloten met een praktijkoefening in een digitale voorbeeldwoning.

De energiecoaches helpen de inwoners in de gemeente Weert bij het zetten van stappen om energiezuiniger te wonen. Zij zijn de buurman of -vrouw met kennis. De energiecoaches helpen bij het maken van keuzes en het daadwerkelijk nemen van energiebesparende maatregelen. Zo wordt energiebesparing voor iedereen duidelijk en begrijpelijk.

Inwoners van de gemeente Weert kunnen op de site www.warmwoneninweert.nl de vragenlijst over hun woning en energieverbruik invullen en aangeven of ze bezoek van een energiecoach aan huis willen.

Postadres

Meikoel 3
6001 EE Weert
telefoon: 0495 - 630555 (tijdens de openingsuren)
info@warmwoneninweert.nl

Openingstijden

  • dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur
  • donderdagavond van 19.00 - 20.30 uur
    Vanaf 19.30 uur worden er informatieve en gratis te bezoeken Praatjes over duurzame onderwerpen gehouden.
  • zaterdag van 10.00 - 15.00 uur
facebook donker twitter donker mail donker